تفاوت انواع برندهای ایمپلنت کدامند؟
تفاوت انواع برندهای ایمپلنت کدامند؟
1. اولین تفاوت انواع برند ایمپلنت در خصوصیات میکروسکوپی سطحی انواع ایمپلنتها است که دارای خلل و فرج برای جوش خوردن سلولهای استخوانی است.
این خلل و فرج در چه مقیاسی است؟ آیا در مقیاس میکرو یا در مقیاس نانو است؟ ایمپلنت اقساطی در رشت این سطح تماس ایمپلنت را تغییر میدهد. چه مراحل یا پروسههای فیزیکی و شیمیایی روی سطح ایمپلنت انجامشده است که آن سطح آبدوستتر (هیدروفیل) یا حتی سوپر هیدروفیلتر شود؟ سطح آبدوست برای جذب فاکتورهای رشدی و سلولهای استخوانی است که این عمل جوش خوردن را تسریع و تشدید کند.
2. تفاوت دیگر انواع ایمپلنتها از لحاظ دقت قطعاتی است که با یکدیگر جفت میشوند.
برای مثال اباتمنتی که روی ایمپلنت سوار میشود؛ در زیر میکروسکوپ این فاصلهی بین قطعات در چه حدی است؟ دهم میلیمتر، صدم میلیمتر یا هزارم میلیمتر؟ این مسأله در طول سالها تحتفشار و فرسایش چه قدر دوام میآورد و چه قدر کار میکند؟ اینها مسائلی هستند که بین برندهای مختلف ایمپلنت اختلاف ایجاد میکنند.
3. تفاوت دیگر انواع برند ایمپلنت از لحاظ تفاوت امکانات پروتزی است.
که دست پزشک را برای مانور بیشتر در شرایط خاص باز میگذارد؛ اینها به همان مثال تفاوت کوه و بیابان و استفاده از ماشین در سطح شهر یا در شرایط سخت اشاره دارند. پس اگر در این حد وارد جزئیات شویم؛ ممکن است ساعتهای سوئیسی و تفاوت آنها با برندهای دیگر را به خاطر بیاوریم. از همینجا میتوانیم دوباره به این مثال برسیم که چرا بعضی از افراد با اینکه ممکن است فقط در سطح شهر با ماشینشان تردد کنند. ترجیح میدهند که به جای هیوندا از بی اِم دبلیو یا بنز استفاده کنند.
4. در مورد مسألهی تفاوت قیمت در انواع برند ایمپلنت ممکن است که صرفنظر از نوع برند ایمپلنت و در یک برند واحد، بر اساس نوع طرح درمانی که ما برای بیمار داریم.
قیمتها و هزینهها متفاوت باشند. برای مثال ممکن است که از اباتمنت پیشساخته یا اختصاصی استفاده شود؛ اباتمنت اختصاصی بر اساس عمق لثه، شکل آن و نوع دندان خاصی که قرار است ایمپلنت برای آن بیمار جایگزین شود؛ ساختهشده و این باعث میشود که هم دقت کار بالاتر برود و هم گیرکردن غذا بین دندانها کمتر شود و تمیز کردن آن برای بیمار راحتتر است.
5. تفاوت دیگرانواع برند ایمپلنتها در روکشی است که روی اباتمنت قرار میگیرد.
این روکش میتواند به روش دیجیتال یا سنتی و با دست ساخته شود. روکش میتواند از جنس (PFM) باشد که در واقع فریم (frame) و اسکلت آن فلزی است و روی آن پُرسِلَن قرار میگیرد. همچنین روکش میتواند از جنس تمام سرامیک یا زیرکنیا باشد که تمام اینها تفاوت ایجاد میکنند.
بهترین مارک ایمپلنت کدام است؟
تفاوت ایمپلنتهای کرهای با ایمپلنتهای سوئیسی درجه یک چیست؟ در عین حال که همهی این ایمپلنتها قابل قبول هستند؛ اما بعضیهایشان اختلاف قیمت زیادی دارند؛ بنده همیشه برای بیمارانم این مثال را میزنم و ایمپلنت را با انواع اتومبیلها مقایسه میکنم. ممکن است بخواهید از اتومبیلتان در سطح شهر یا در جاده استفاده کنید یا ممکن است بخواهید از اتومبیلتان در کوه، بیابان و در شرایط سخت استفاده کنید.
برای بیمارانی که دیابت دارند، افراد سیگاری، افرادی که به دلیل سفرشان محدودیت زمانی برای جوش خوردن ایمپلنت دارند یا افرادی که محدودیتهای خاص پروتزی دارند؛ در همهی این موارد بهتر است که بیمار، انتخاب برند ایمپلنت را بر عهدهی دندانپزشک بگذارد. در این موارد ما ایمپلنتهای برتر یا خاص را به بیمار پیشنهاد میدهیم.
از طرف دیگر عدهای هستند که به پرفکشن (perfection) در همهی امورشان بیشتر اهمیت میدهند؛ دوست دارند که بیشتر وارد جزئیات شوند و از هر نظر کارهایشان مطمئنتر و پرفکتتر (perfect) باشد. در شرایطی که بیمار مسألهی خاصی نداشته و عجلهای هم ندارد؛ همچنین مسألهی اقتصادی هم برای او مطرح است، میتوانیم از برندهای کرهای درجهیک استفاده کنیم.
اگر ایمپلنت خوب کار گذاشته شود؛ میتواند سالهای زیادی برای بیمار بدون هیچ مشکلی کار کند. البته ایمپلنت درجهیک کرهای بسیار بهتر از ایمپلنت درجهی سه سوئیسی است.
به گفته دکتر متخصص کاشت دندان در اصفهان:
یک مسأله را خدمت بیماران عزیز باید بگوییم که در کل، انتخاب پزشک عملکننده بسیار مهمتر از انتخاب برند ایمپلنت است؛ چهبسا بهترین و گرانترین برند ایمپلنت اگر خوب کار نشود؛ ممکن است که به نتیجهی دلخواه نرسیم و ایمپلنت با استخوان جوش نخورد و از دهان خارج شود.