تاریخچه

اولین پرینتر در قرن نوزدهم توسط چارلز بابیچ ابداع شد. با این حال، تا سال 2000 وجود همچین دستگاهی خیلی شناخته شده نبود. تعمیر پرینتر کانن در سال 1968 اولین پرینتر الکترونیکی EP-101 توسط یک شرکت ژاپنی اختراع شد.

پرینترها هم، مانند همه‌ی تکنولوژی‌ها سیر تکاملی رو طی کردن. در اوایل مسیر تکامل، پرینترهای ماتریسی سوزنی دیده میشن که متن و گرافیک رو با هم ترکیب می‌کردن و خروجی بی‌کیفیتی رو تحویل کاربر می‌دادن.

بعدها، پلاترها وارد بازار شدن، که برای نقشه‌کش‌ها خیلی پیشرفت خوبی بود. شرکت HP اولین شرکتی بود که پرینترهای لیزری رو وارد بازار کرد. ورود پرینترهای لیزری به بازار انقلابی در انتشارات رومیزی بود.

دیگه امروزه خیلی از چاپگرها می‌تونن با اون کیفیتی که می‌خواین، عکس‌ها رو براتون چاپ کنن. دلیل این کیفیت اینه که DPI پرینترهای جدید، خیلی بالاست. DPI، همون تعداد نقاطیه که در هر اینچ تصویر چاپ میشه؛ که هر چی بیشتر باشه بهتره.

پرینتر چیست؟

پرینتر یا چاپگر، یک دستگاه جانبی خروجی سخت افزاریه. اصل کار پرینتر اینه که یک سند دیجیتالی رو به یک سند فیزیکی تبدیل کنه. حالا این سند، میتونه متن باشه، تصویر باشه، یا هم متن باشه هم تصویر. برای پرینت گرفتن از یک سند، کافیه سند رو باز کنید، از منوی file روی گزینه print کلیک کنید.

چاپگرهای سه بعدی و دو بعدی هم داریم. از چاپگرهای سه بعدی برای ایجاد اشیای فیزیکی سه بعدی استفاده میشه. چاپگر دو بعدی هم، همون چاپگرهای متن و عکس هستن.

https://iran-canon.com/%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%AF%D9%88%D9%85/

انواع چاپگرها

اگرچه این روزها بیشتر از دو نوع چاپگر وجود داره، اما چون هدف ما توی این مقاله آشنایی بیشتر شما با پرینترهاست، انواع دیگه‌ی پرینترهای رو هم آوردیم.

  • پرینترهای جوهرافشان
  • پرینترهای لیزری
  • پرینترهای سه بعدی
  • پرینترهای LED
  • پرینترهای جوهر جامد
  • پرینترهای ماتریسی نقطه‌ای یا سوزنی
  • پرینترهای همه کاره یا چند منظوره
  • پرینتر حرارتی
  • پلاتر

حالا وقتشه که ببینیم هرکدوم از این پرینترها چی هستن و به چه دردی می‌خورن؟

پرینترهای جوهر افشان

توی مقاله‌ی پرینتر جوهر افشان چیست، توضیحات مفصلی در مورد این دسته از پرینترها دادیم. اما برای اینکه این مقاله‌ هم تکمیل بشه، خلاصه‌ای از توضیحات این چاپگرها رو هم اینجا میاریم.

پرینترهای جوهرافشان، یک دسته از پرینترهای محبوب کاربران خونگیه. روش کار این پرینترها اینه که با پاشیدن جوهر روی کاغذ، کاراکترها رو چاپ می‌کنه. پرینتر جوهر افشان یک فیدر کاغذ، کارتریج جوهر، و هد چاپ داره.

کارتریج، منبع تامین رنگ پرینتره. جوهر توی کارتریج ذخیره میشه. برای چاپ اسناد رنگی، از جوهر موجود در کارتریج که حاوی رنگ‌های آبی، قرمز، زرد و رنگ‌های سیاه و سفیدن، استفاده میشه.

این نوع چاپگرها، توانایی ایجاد تصاویر با کیفیت بالا رو به کمک رنگ‌های زنده دارن. به‌علاوه، چاپگرهای جوهر افشان در مقایسه با سایر چاپگرها مقرون به‌صرفه‌تر و استفاده از اون‌ها آسون‌تره. یادتون باشه چاپگرهای جوهر افشان برای چاپ عکس خیلی بهتر از بقیه چاپگرا هستن.

 

پرینتر لیزری

پرینترهای لیزری در سال 1971 اولین بار معرفی شدن. این پرینترها برای چاپ کردن یک سند دیجیتالی از فناوری لیزری یا ضربه‌ای استفاده می‌کنند. زمانی که یک سند دیجیتالی به‌عنوان ورودی به پرینتر داده میشه، پرتوی لیزری با کمک بارهای الکتریکی، سند رو روی درام روکش‌دار سلنیوم می‌کشه. وقتی درام شارژ میشه، تونر (حاوی پودر جوهری خشک) غلت می‌خوره. جوهر تصویری که روی درام شارژ شده رو با درام ترکیب می‌کنه. سپس با گرما و فشار، تصویر روی کاغذ چاپ میشه. بعد از چاپ، تونر اضافی جمع میشه و بار الکتریکی خارج میشه.

بیشتر پرینترهای لیزری تک رنگ هستن؛ اگر تک رنگ نباشن، خیلی گرونن.

همون‌طور که متوجه شدید، فرقی که بین پرینتر جوهر افشان و لیزریه، اینه که جوهر پرینتر لیزری خشکه ولی جوهر پرینتر جوهر افشان مایع‌. چاپگر جوهر افشان، تقریبا ده برابر گرون‌تر از چاپگر لیزریه و  بعد از خرید هم هزینه‌ی زیادی داره، چراکه جوهرش مدام باید عوض بشه.

اگر کاغذی مرطوب باشه، چاپگر جوهر افشان سند رو محو چاپ می‌کنه؛ اما چاپگر لیزری به صورت واضح چاپ می‌کنه. چاپگر جوهر افشان زیاد به درد چاپ سند متنی نمی‌خوره، در حالی‌که چاپگر لیزری بهتر می‌تونه اسناد متنی رو چاپ کنه.